+Image

Què són les Festes Decennals de la Candela de Valls?

Els vallencs i vallenques comptem per Decennals. Cada 10 anys, la ciutat viu una de les celebracions amb més tradició i història de Catalunya: les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela. Així, des de fa més de dos segles, tots els anys acabats en “1”, Valls ha celebrat de manera ininterrompuda les Decennals, conegudes també com les “Festes de la Llum”.

Les Decennals foren proclamades l’any 1991 festa tradicional d’interès nacional per part de la Generalitat de Catalunya que, el desembre de 2010, les reclassificà com a festa patrimonial d’interès nacional. Les festes constitueixen la suma més àmplia i variada d’actes culturals, artístics, lúdics, de cultura popular, religiosos, esportius i infantils al cor de l’hivern a Catalunya.

Des de la última edició, l’any 2011, l’organització recau en la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela. A més, l’origen, l’esperit i la tradició de les Decennals fan que, cada deu anys, els preparatius de les Festes comptin amb una àmplia estructura de comissions de participació formades per ciutadans i representants d’entitats, associacions i agents culturals i cívics.

De fet, l’esperit de les Decennals, per l’excepcionalitat d’aquestes festes singulars i úniques, marquen el ritme de la ciutat, com si els vallencs i vallenques comptéssim per períodes vitals de deu anys.

Us convidem a participar i celebrar amb nosaltres les Decennals, a sentir i viure aquest esperit únic que s’ha transmès de generació en generació.

+Image
Tags