"El Bon Policia", l'obra de Rusiñol coproduïda per les Decennals, s'estrena a El Maldà el 9 de febrer

> L'obra formava part del programa cultural de les Decennals 2021 i, finalment, s'estrenarà a Valls en la propera edició de les festes

> El vallenc Ricard Farré ha adaptat el text i ha creat una dramatúrgia pròpia juntament amb l'actor Arnau Puig

> Una comèdia d'embolics amb situacions hilarants que posen en evidència els prejudicis socials i l'arbitrarietat de la justícia

> El text punyent, l'actualitat, el fregolisme escènic i el treball d'interpretació són les claus de l'espectacle

El 9 de febrer arriba a El Maldà l'estrena d'El Bon Policia, una adaptació de Ricard Farré i Arnau Puig de la comèdia de Santiago Rusiñol, una de les comèdies més desconegudes de l'autor. Una obra molt poc representada i que, en la seva estrena al Teatre Romea el 10 de novembre de 1905, va provocar un gran enrenou de crítica i no va deixar indiferent al públic de la seva època. Ricard Farré i Arnau Puig s'han enfrontat al repte d'adaptar el text i crear una dramatúrgia pròpia on els 10 personatges són interpretats només pels dos actors. "El fet d'adaptar l'obra i dirigir-te, com actor et situa en un lloc molt diferent de quan et dirigeixen. Estàs fent l'escena, estàs fent l'assaig, pensant en tu i en l'altre, recordant propostes, és molt diferent", comenta Arnau Puig.

Els trets fonamentals d'aquest espectacle coproduït per la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela són un text punyent, ple d'humor, d'ironia i jocs de paraules, amb temes que, malgrat la distància temporal, són ben actuals i també un intens treball d'interpretació. Un treball artesà i acurat que juga amb les convencions teatrals i el fregolisme escènic amb el desig d'endinsar l'espectador en aquesta gran comèdia amb música de Joel Riu. El Bon Policia, és doncs, un divertimento d'embolics amb situacions hilarants que posen en evidència els prejudicis socials i l'arbitrarietat de la justícia i que defensa la llibertat de viure, amb qui i com un vulgui. "Va ser molt criticada, va ser un fracàs i no va ser acceptada pel públic de l'època perquè la veien inversemblant, no podia ser que dos homes visquessin amb aquesta afinitat cuidant els fills d'un d'ells que s'havia quedat vidu" comenta Ricard Farré.

Els actors Ricard Farré i Arnau Puig porten una llarga carrera d'espectacles sota la batuta de reconeguts directors com Xavier Albertí, Josep Maria Flotats, Pere Planella, Josep Maria Mestres, Hermann Bonnín, Lluís Pascual, Xicu Masó, Anna Mª Ricard, Glòria Balanyà, Ricard Reguant, Carol López, Josep Maria Miró, Ferran Utzet, Israel Solà, Adrià Aubert, entre d'altres.

En definitiva, El Bon Policia pretén submergir l'espectador en una afilada, delirant i desconeguda comèdia d'un dels grans mestres del nostre patrimoni teatral. L'espectacle es podrà veure a El Maldà de Barcelona del 9 de febrer al 7 de març.

S’estrenarà a Valls per la propera edició de les Decennals

L’estrena a Valls havia de produir-se aquest mateix any amb motiu de les Festes Decennals de la ciutat i no hi ha dubte que serà un dels grans atractius de la propera edició. Per al vallenc Ricard Farré, l’obra té especials connotacions en representar-se a la seva ciutat natal. Segons l’actor, “és tot un repte actuar a Valls, una ciutat on la programació cultural és any rere any més ambiciosa, combinant allò que ve de fora amb les propostes locals, donant suport tants els professionals com els artistes amateurs.” Coproduccions com aquesta ajuden a projectar fora de Valls no sols els actors locals sinó també el mateix projecte comunitari de les Festes Decennals, un esdeveniment que es configura per aprofitar el ric teixit social de la ciutat, una tendència que Farré lloa per tot el que aporta a la promoció de la diversitat d’idees.

SINOPSI

El Bon Policia és una afilada comèdia de Santiago Rusiñol que en la seva estrena l’any 1905 va provocar un gran enrenou de crítica i no va deixar indiferent al públic de l’època.

115 anys després, la història de supervivència de dos amics en un temps (també) de crisi, l’amor i un seguit d’embolics hilarants tornaran a posar en evidència els prejudicis socials i l’arbitrarietat de la justícia.

En un joc que trenca totes les convencions, només dos actors interpreten tots els personatges de l’auca convidant a l’espectador a riure plegats del món que ens ha tocat viure.

Una humorada còmica per lluir “el cuerpo”!

Tags