Valls Decennals

Notícies

El Centre de Lectura presenta la publicació “Galeria de Ciutadans Il·lustres. De Valls al món”

Portada. Galeria de Ciutadans Illustres. De Valls al món
> La publicació neix arran del cicle de conferències sobre els diferents ciutadans il·lustres que va iniciar l'entitat vallenca al mes de gener de 2020 i s'ha allargat fins aquest mateix mes de desembre
> Serà en format carpeta i contindrà 25 fitxes que recopilaran la història de tots els vallencs il·lustres
> Ha estat coordinada per l'historiador vallenc, Pol Montserrat i Rovira, i hi han participat 22 ponents, els quals han escrit els textos dels diferents personatges

El Centre de Lectura presenta una publicació en format carpeta la qual contindrà 25 fitxes que recolliran la història dels diferents vallencs inclosos en la Galeria de Ciutadans Il·lustres. L’objectiu principal de concebre el projecte com una carpeta composta per làmines és que es pugui anar actualitzant cada vegada que s’incorporin nous ciutadans a la galeria. Aquesta serà la primera publicació a la història de Valls que ressenyi a tots els ciutadans il·lustres fins al moment. L'entitat vallenca va engegar el cicle de conferències titulat “Festes Decennals 2021-21. Vallencs Il·lustres”, el qual va començar al mes de gener de 2020 i s’ha allargat fins aquest mes de desembre. Ara, amb aquesta publicació, es vol culminar aquesta tasca divulgativa.

La publicació ha estat coordinada per l’historiador vallenc, Pol Montserrat i Rovira, i hi han participat fins a 22 ponents, els quals han estat els encarregats de redactar els textos sobre la història del vallenc il·lustres que cadascú va ressenyar a la seva conferència. El disseny de la publicació ha anat a càrrec del vallenc Edu Vidiella, i els gravats que il·lustren la carpeta i les fitxes han estat fets per Núria Esteve. L’edició i impressió anirà a càrrec de les gràfiques, Graf2000.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a l’entitat promotora, el Centre de Lectura de Valls, i la col·laboració econòmica de l’Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona, la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, Xarxa Cultura, Cambra de Comerç i Indústria de Valls i algunes empreses.

L’acte de presentació de la publicació tindrà lloc la setmana prèvia a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, el dilluns 24 de gener a les 19:00 hores a la sala d’actes del Convent del Carme. La presentació anirà a càrrec del biòleg i docent, Xavier Salat i Brunel, i de l’arquitecta, Sònia Roca i Domingo. Al mateix dia de la presentació es podrà adquirir la publicació, i els dies següents es podrà adquirir a les diferents llibreries, quioscos i papereries de la ciutat al preu de 10 €.

També s’ha previst fer entrega als diferents centres educatius de la ciutat d’uns quants exemplars perquè puguin servir com a material pedagògic pels seus alumnes, tot donant a conèixer el patrimoni humà de Valls estudiant als seus ciutadans més emblemàtics, i vinculant-ho també amb un dels trets més singulars de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, com és la incorporació d'un o més vallencs a la Galeria. En les properes Decennals, l'aviadora Dolors Vives i la científica Maria Murtra passaran a formar part del grup de Vallencs Il·lustres.

Tags
logo-deccenals-candela-valls-2021

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Image
Image
Image
Image

Festa Patrimonial d'Interès Nacional

Image
Image
Image

Descàrrega documents