Valls Decennals

Notícies

Les Decennals 2021+1 presenten trenta-una propostes artístiques per al públic familiar

> S’hi podran veure espectacles de teatre, circ, dansa, contacontes, teatre de titelles, música i diferents instal·lacions lúdiques, que realitzaran 70 funcions

> La programació familiar comptarà amb 6 propostes de factoria vallenca com la Cia. Passabarret, la Pallassa MOFA, la Cia. Eudald Ferré, la Cia. Gerard Mallorquí, un taller de Mireia Besora i la proposta de dansa comunitària d’Elisenda Nadal

> La Mostra de teatre Lambe-Lambe, d’espectacles en miniatura, serà un dels plats forts de la programació familiar amb companyies d’Argentina, Xile, Polònia i Brasil entre d’altres

> Es podran veure propostes d’àmplia projecció com els coneguts Brodas Bros, els bascos Anita Maravillas Teatro, els mallorquins Cia. Mariantònia Oliver i una proposta internacional de la companyia alemanya Sara Twister

> Les famílies també podran gaudir de tres tallers de dansa i música amb Loles Santana, Segni Mossi i la vallenca Mireia Besora

Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls 2021+1 presenten la programació familiar. Del 28 de gener al 6 de febrer es podran veure un total de 31 espectacles de teatre, circ, dansa, contacontes, teatre de titelles, música, jocs i instal·lacions lúdiques, amb un total de 70 sessions, així com tallers familiars de música i dansa.
La programació es distribueix en quatre centres educatius de Valls (Escola Enxaneta, Escola Eugeni d’Ors, Escola Baltasar Segú i Institut Serra de Miramar), que aturaran les classes els 10 dies que duren les Decennals, així com en espais artístics estables com La Circoteca o en instal·lacions com la Vela de l’Escola Enxaneta, que s’ubicarà al bell mig del seu claustre. El conjunt d’espais programaran entre les 9 h del matí i les 19.30 h de la tarda, amb una concentració preferent en el que hauria estat l’horari escolar. Majoritàriament es tracta de propostes de mitjà format.

6 propostes de factoria vallenca

De les 31 propostes programades, sis són amb segell vallenc. Es podrà veure La Carpa Invisible del Senyor Trifelli, una instal·lació amb enginyosos jocs d’equilibris cooperatius i objectes voluminosos de la Cia. Passabarret. També l’espectacle The beach, de Pallassa MOFA, que presenta les aventures a la platja de la Mofa, una senyora emperifollada que surt del seu apartament disposada a prendre el sol amb tanta intensitat, que l’hauran d’acabar ajudant els assistents a l’espectacle; La (petita) Moby Dick de la Cia. Eudald Ferré, que explica el misteriós viatge continental d’una “petita” balena i El Bruixot i els mil i un ritmes de la Cia. Gerard Mallorquí, un taller de percussió infantil ple d’aventures, personatges màgics i sorpreses. A més, la vallenca Mireia Besora oferirà un taller de jocs, danses i cançons, ritmes i moviments i també es podrà veure el resultat final d’un intens procés creatiu de dansa comunitària dirigit per la vallenca Elisenda Nadal: l’espectacle El barri balla: dones.

Mostra de teatre Lambe - Lambe, espectacles en miniatura per a una sola persona

El Col·lectiu La Pupila Produccions arriba a les Decennals 2021+1 amb una proposta singular i unipersonal per acostar el món del Teatre en Miniatura i el Teatre Lambe-Lambe al públic familiar. Es tracta d’una proposta d’espectacles de petit format i d’arreu del món, que es realitzen dins de caixes escèniques portàtils o bé dins d’escenaris reduïts, poètics i misteriosos on s'expliquen històries en miniatura, de pocs minuts de durada, a una sola persona espectadora. De manera gairebé secreta, els espectadors, que es succeiran un darrere de l’altre, podran gaudir, observar i compartir històries, des de ben a prop, en un acte de confiança mútua.
Les nou companyies que formaran part de la mostra són Cia Telba Carantoña Teatro amb Edmundo de Portugal; Cia de Titelles L’Invisible amb El gran camuñas / La mosca de Tarragona; Cia Vudú Teatro amb Mafia de València; Cia Mansa Bruja amb Mamistik originaris d’Argentina i residents a Barcelona; Cia La Pany Teatre amb Manolo de València; Cia Ola Muchin amb Myrmekodia originaris de Polònia i residents a Barcelona; Cia Laluté Teatro amb Pipo de Madrid; Cia Marionete Livre amb Selva de Brasil i Cia Arusak amb Trans Lúcide originaris de Xile i residents a Barcelona. Teatre, circ i dansa

La programació familiar compta també amb set propostes de teatre i circ: The Postman de la companyia Txema Magic, un espectacle d’humor gestual que barreja mim, clown i màgia; Bye Bye Confetti de Cia. La Baldufa, un espectacle amb tres pallassos extravagants i autèntics que desprendran humor i amor, a parts iguals, i un espai on públic i actors respiren les mateixes emocions; Rocket Carnival Clownz de Cia. Passabarret que, després de dos anys sense actuar, tornen a la pista per homenatjar als pallassos que haguessin pogut canviar el rumb del rock'n'roll; Les vacances de Madame Roulotte de Companyia La Bleda; unes vacances on les coses no són fàcils, però sí divertides, que ens recordaran situacions que tots i totes hem viscut; Infinit de Cia SEON, trapezi, acrobàcia, pilotes, filosofia, música i humor en una espectacle per reflexionar sobre els inicis i els finals. I també la proposta internacional Ready. Aim. Fire! de l’artista nòmada nascuda a l’Índia Sara Twister, una de les contorsionistes més espectaculars que combina l’art del tir amb l’arc acrobàtic i rutines de contorsió. També es podrà veure l’espectacle de titelles Jon Braun, de la companyia basca Anita Maravillas Teatro, que explica una història sobre com l’amor pot vèncer l’adversitat.

Pel que fa a la dansa, amb quatre creacions, la programació presenta la companyia internacional de hip hop, dansa i cultura urbana nascuda a Barcelona el 2006, Brodas Bros amb l’espectacle La Quela, un muntatge on el nou i el vell es tornen a donar la mà, a través de l’experimentació, amb llenguatges escènics com la música i com el moviment més contemporani; 30 elefants per un paraigua de La petita MaluMaluga, un espectacle sense complexes per a nens i nadons sensibles, en què el moviment, la narració i la música vinculen adults i nadons en el món de les emocions; Volen Volen dels mallorquins Cia. Mariantònia Oliver, un joc coreogràfic càlid que es fon com un conte melòdic, un esclat d’imatges poètiques amb un únic objectiu: l’estímul de l’emoció dels infants. I El barri balla: dones, l’espectacle dirigit per la vallenca Elisenda Nadal, que presenta el resultat d’una experiència d’expressió que parteix dels desitjos i emocions de les dones de Valls a través d’improvisacions, coreografies pautades, veu, cançó i música en directe.

Jocs, instal·lacions i laberints

En total es podran veure quatre propostes de jocs, instal·lacions i laberints, d’entre les quals destaquen els Jocs XXL del món de Ludiespai, jocs populars del nostre país i d’altres països, construïts amb fustes naturals i de tamany gegant; El gran laberint d’Itinerària, un laberint de gran format farcit d'enigmes que caldrà resoldre per trobar la sortida; La feria de los Inventos de Civi Civiac, un museu d’invents i un espai de fantasia per experimentar, jugar i gaudir i Escales Musicals de GAAC, un espai de jocs musicals que esdevé un taller d’instruments de percussió amb campanes, xilòfons, pals de pluja, caixes i molt més.

Tallers per gaudir en família

Les Decennals 2021+1 també proporcionaran experiències de tres tallers en família, de la mà de la companyia Loles Santana, que oferirà un taller de dansa que permetrà explorar diferents maneres d’interactuar amb els altres des d’una mirada sense perjudicis; Segni Mossi, procedent d’Itàlia, amb el taller To move, to mark!, un espai de plaer creatiu en què pares, mares i nens puguin reconèixer-se en una dimensió fora de l’habitual, explorant la relació entre la dansa i els grafismes, i la vallenca Mireia Besora, que oferirà un taller de jocs, danses i cançons, ritmes i moviments, per gaudir de la música i explorar els secrets que amaga.

La programació familiar comptarà amb un abonament a preu simbòlic, que permetrà accedir als sis espais, espectacles i instal·lacions durant totes les jornades. També es podrà adquirir una entrada per mig dia, matí o tarda. En tots els casos serà fins a completar l’aforament permès.

Tags
logo-deccenals-candela-valls-2021

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Image
Image
Image
Image

Festa Patrimonial d'Interès Nacional

Image
Image
Image

Descàrrega documents