Valls Decennals

Notícies

Les Decennals de Valls posen a la venda els espais familiars

patinatge
> Hi participen les comissions d’espectacles familiars, esports i Xiquets de Valls

> També surt a la venda l’espectacle de lliurament del Premi Decàlia i el monòleg casteller d’Àlex Pereira

> Els canals de venda són on line a Codetickets Decennals Valls i el presencial a les taquilles del Teatre Principal

Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls 2021 + 1 posaran a la venda aquest divendres 7 de gener a partir de les 10 h les entrades per al conjunt d’activitats familiars. Aquestes estan integrades pels tallers i les atraccions programades en l’entorn de la plaça del Quarter dins la 10ª Fira Castells els dies 28, 29 i 30 de gener; els espectacles i tallers disposats en els centres educatius i en la Circoteca els dies 31 de gener, 1, 3 i 4 de febrer;  i la pista de patinatge sobre gel instal·lada al Vilar entre el 28 de gener i el 6 de febrer.  Així mateix, també es posen a la venda l’espectacle que embolcalla el lliurament del Premi Decàlia divendres 28 i el monòleg casteller d’Àlex Pereira del dissabte 29 de gener. Tots els aforaments en aquests espais interiors s’han fixat en el 70 %, seguint les indicacions de la Generalitat. Els canals de venda són on line a Codetickets Decennals Valls les  24 hores, i el presencial a les taquilles del Teatre Principal, en horari de matí i tarda.

Les Decennals de Valls posen a la venda una nova tongada d’espectacles i activitats, en aquest cas majoritàriament familiars. El primer bloc està configurat per la vintena de tallers i atraccions programades en l’entorn de la plaça del Quarter dins la 10ª Fira Castells el primer cap de setmana de la celebració, els dies 28, 29 i 30 de gener.  Es tracta d’una vintena d’activitats de dinamització i participació per a les nenes i nens, i també 16 expositors en la fira transversal del món casteller.  La configuren les parets d’escalada, el parc d’agilitat de fusta, la zona d’equilibris, la pista, les esferes, “Construïm” –activitat d’experimentació de construccions–, Kappla –altres construccions senzilles, complexes i gairebé impossibles–, un minirocòdrom, un rocòdrom inflable, dos rocòdroms amb pont i tirolina de 30 metres, els Xics del Xurrac –la colla castellera dels jocs de fusta–, el joc del seguici cerimonial de Valls, un 3 en ratlla Joves/Vella amb taps de suro esdevinguts castelleres i castellers,  així com tallers de confecció de clauers amb taps de suro, d’imants de nevera emulant el mocador casteller amb el nom de cada nena o nen, de pinces castelleres de fusta de cap rodó, de rètols per panys de porta “no molestar” castellers, i de zoòtrops amb imatges d’arquitectures humanes internacionals. El preu de l’abonament per a 3 dies és de 10 €, i de 4 € l’entrada de mig dia. L’accés fins a 2 anys i l’accés per a adults acompanyants de tota la canalla és gratuït sense entrada ni polsera. Aquest espai compta amb el suport específic de l’empresa Fred Olivé.

Les escoles com a espais d’activitat

El segon bloc està integrat pels espectacles i tallers disposats en els centres educatius i en la Circoteca els dies 31 de gener, 1, 3 i 4 de febrer, coincidint amb les jornades en què les escoles i els instituts de Valls fan festa. Aquests espais estaran ubicats al Col·legi Baltasar Segú, Escola Eugeni d’Ors, Escola Enxaneta, Institut Serra de Miramar i La Circoteca de la companyia Passabarret. Els assistents trobaran jocs, instal·lacions participatives, espectacles i tallers, que configuren l’oferta desplegada. En aquest cas l’abonament de quatre matins i quatre tardes surt per 15 €, mentre que el preu per entrada solta de matí o de tarda torna a ser de 4 €. Hi haurà accés gratuït per a infants en situacions socieconòmiques desfavorides, a través del departament municipal de Serveis Socials. Tant l’abonament com l’entrada dona accés a totes les activitats, excepte a uns tallers concrets per als quals cal adquirir,  en aquest cas tant per part dels adults com dels infants, una entrada específica que també permetrà accedir a la resta d’activitats desenvolupades en la mateixa franja de matí o tarda. En cas que els menors no hi assisteixin acompanyats, s’acreditarà amb el formulari corresponent facilitat per l’organització, disponible on line al web de les Decennals.

FLIC9 1544webTristaěn Peěrez Martiěn

Pista de gel

El tercer bloc d’activitats familiars tindrà un caràcter esportiu i es desenvoluparà les deu jornades de les Decennals. Es tracta del patinatge en la pista de gel, que la comissió d’esports instal·larà en la pista nova del Vilar, amb patrocini de Prat International Brands · Griffith Foods. En aquest cas l’entrada donarà accés a la pista durant 30 minuts. El cost serà de 2,5 € fins als 12 anys i de 3,5€ per als majors d’aquesta edat. 

Premi Decàlia i Monòleg casteller

Finalment el proper divendres 7 de gener també surten a la venda dos espectacles més. Per una banda, divendres 28 de gener a les 22 h, el Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona, acollirà La Nit del Decàlia. Es tracta d’un recorregut poètic, visual i multidisciplinari per les 12 edicions dels concursos poètics a Valls, d’ençà que el 1881 s’incorporaren als programes de les Decennals, combinant-t’ho amb un petit passeig per la història de la ciutat. Poesia, música, dansa, cant, tradició i vídeo mapping es fusionen per donar  forma a aquest espectacle de veredicte i lliurament del Premi Decàlia de poesia, amb la direcció de Jordi Vall. El preu és de 10 €. 

Per altra banda, dissabte 29 de gener a  les 20.30 h la Vela del Convent del Carme acollirà el  Monòleg casteller protagonitzat pel còmic Àlex Pereira, amb el títol Escaleta on tour, organitzat per Comerç de Valls i amb la col·laboració de la Comissió Xiquets de Valls. Bastit bàsicament amb cançons, aquest casteller dels Bordegassos de Vilanova i autor de la peça, interpreta amb ironia aquesta paròdia sobre la quotidianitat del món casteller. Amb respecte i profunditat, aborda diversos aspectes del context actual, de les colles i diades, dels seus personatges i les seves peculiaritats, com la rivalitat entre colles, la popularitat dels castellers del tronc, la polèmica Polca d'Ours, o el lèxic distintiu. El preu és simbòlic a 2 €. 

Horaris de venda

Els canals de venda són on line a Codetickets Decennals Valls les  24 hores, i el presencial a les taquilles del Teatre Principal, en horari de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, tots els dies de la setmana excepte els diumenges. Durant les Decennals l’horari també inclourà diumenges i festius.

 

Tags
logo-deccenals-candela-valls-2021

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Image
Image
Image
Image

Festa Patrimonial d'Interès Nacional

Image
Image
Image

Descàrrega documents