Valls Decennals

Notícies

Tot a punt per a la celebració de les Decennals de Valls 2021+1

04 Newsletter3x
> L'organització ajusta horaris i formats en 15 dels 525 actes programats per adaptar-se a totes les mesures de seguretat de la salut vigents

> Les comissions participatives de les Decennals encaren els últims preparatius a dues setmanes vista de les festes

> Es posen a la venda noves funcions dels espectacles protagonitzats per Mar Ulldemolins, Cristina Murillo i Ricard Farré

> Ara mateix s’han venut més de 30.000 localitats i en queden unes 7.000 disponibles per a diferents espectacles

L'organització de les Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 ho té pràcticament tot enllestit per a la festes que se celebren a Valls del 28 de gener al 6 de febrer. Els representants de les 11 comissions participatives de les Decennals s'han reunit aquesta setmana amb l'objectiu de coordinar els últims preparatius a pocs dies de l'inici de les festes. Entre altres punts, durant la sessió de la Taula de Coordinació de les Decennals es van abordar els ajustaments que, d'acord amb els diversos escenaris que l'organització ja havia contemplat en funció de l'evolució de la pandèmia per la Covid-19, afectaran una quinzena dels 525 actes programats.

En aquest sentit, els ajustaments permetran adaptar-se a les pautes de prevenció fixades per la Generalitat (resolució SLT/8/2022 de 4 de gener). Aquestes mesures en vigència actualment es preveu que, en la seva major part, es prorroguin les properes setmanes, segons ha anunciat aquest setmana el Govern de la Generalitat. Per això, davant d'aquesta situació que afectaria els dies de celebració de les festes, l'organització ha adequat algunes activitats per tal d'adaptar-se a la normativa i garantir així la màxima seguretat de les Decennals en matèria de salut.

Més enllà d'aquesta quinzena d'ajustaments, la resta d'activitats del programa es mantenen en el format anunciat, sense restriccions ni tampoc ajustaments. En concret, totes les activitats de carrer i a l'aire lliure que conformen el gran gruix de les Decennals es podran gaudir sense limitacions: lluminàries rituals, passis de les lluminàries musicals i mapping, activitats de cultura popular (sortides del seguici cerimonial, mostres festives i altres elements patrimonials), actuacions castelleres, processó, activitats esportives o la programació familiar, són alguns dels més de 500 actes de les festes sense cap canvi en el programa, gràcies al treball previ de planificació de les diferents comissions participatives per adaptar-se als diversos escenaris de l'evolució de la pandèmia.

220113reuniotaulacoordinaciodecennals

Reunió de la Taula de Coordinació de les Festes Decennals

Ajustaments d'aforament, formats i horaris
D'aquesta manera, s'han efectuat ajustaments d'aforaments, formats i horaris només en aquells actes que s'hauran d'adaptar a aquesta situació de força major a causa de la pròrroga de les mesures sanitàries que seran vigents durant les Decennals, una de les hipòtesis amb què l’organització treballava. Els canvis d'horari afecten quatre concerts de músiques modernes de la Vela Principal que començaran abans del previst per tal de finalitzar a les 24.30 h, límit que la Generalitat ha avançat a la Fundació que continuarà vigent per als espectacles malgrat que es preveu que no hi hagi toc de queda nocturn. A més, aquests concerts hauran de ser amb públic assegut, una opció que l’organització ja havia pactat amb els grups actuants, ja que des de l'inici de la pandèmia les cadires han vingut sent la fórmula que la Generalitat ha decretat en la major part d’aquest període, i que ja s’ha aplicat en nombroses celebracions i festivals arreu del país com a mesura de prevenció de la salut.

Això afecta també als balls d'orquestra ja que la normativa que la Generalitat contempla prorrogar no preveu que es pugui ballar. D'aquesta manera, el ball de gala passarà a ser concert de gala, mentre que els balls de les quatre orquestres del pavelló Xavi Tondo esdevenen concerts de nit, a la mateixa hora. Les orquestres del pavelló del Fornàs que fan actuació de tarda i de nit diferenciaran el seu repertori entre un i altre passi, essent el de la tarda un repertori de sardanes i el de nit un repertori de peces clàssiques de Festa Major. Es suspèn tot i així el concert de tarda de l’Orquestra Metropol, del qual encara no s’havien venut entrades perquè la formació no compta amb la possibilitat d’aquest doble repertori diferenciat.

Noves funcions per donar cabuda a la totalitat del públic
L’obligació d’ajustar els aforaments al 70 % genera que tres espectacles al Teatre Principal protagonitzats pels artistes vallencs Mar Ulldemolins, Cristina Murillo i Ricard Farré s’ampliïn amb noves funcions per tal de donar cabuda a la totalitat del públic. L'organització ha decidit realitzar aquestes noves sessions per no perjudicar els assistents, redistribuint les persones que ja disposen de localitats i respectant al mateix temps les noves limitacions de cabuda. De retruc, aquestes noves funcions permetran que es posin a la venda noves entrades per a aquests muntatges que des de fa setmanes tenien gairebé totes les entrades exhaurides.

Aquests canvis han estat possibles perquè es tracta d’artistes vallencs amb una altra implicació amb la ciutat. Així, el muntatge Començar amb la vallenca Mar Ulldemolins i David Verdaguer compten amb una tercera funció, el dimarts 25 de gener a les 21h, espectacle que donarà inici a la programació teatral del Principal; Ricard Farré i Arnau Puig també pujaran tres cops al Principal amb El Bon Policia, amb una nova funció el dilluns 31 de gener a les 19h, el mateix dia programat de la seva estrena a Valls, però hores abans; i, finalment, Cristina Murillo portarà una segona funció del musical familiar El Gran Llibre Màgic, diumenge 30 de gener a les 16h, el mateix dia de la seva presentació a Valls, però hores abans.

En aquests tres espectacles, la Fundació de les Decennals contactarà als compradors afectats seguint rigorosament l’ordre d’adquisició de les entrades i els oferirà canviar el dia reservat, si és possible, o retornarà l’import de les entrades. Les noves entrades es posaran a la venda el dimarts dia 18 de gener, a partir de les 10h pel canal de venda online de Codetickets i presencialment a la taquilla del Teatre Principal. Malauradament, l’organització es veu obligada a retornar 65 localitats (del total de més 30.000 venudes) del musical del Petit Príncep, que ha estat impossible reubicar en una nova funció.

Altres circumstàncies
Per causes mèdiques imprevistes e improrrogables, el grup Hotel Cochambre sera substituït pel grup Di-versiones. Així mateix i degut a les actuals restricciones d'aforament per el covid, el concert conjunt que Di-versiones realitzarà juntament amb la Banda Neon, serà en dos concerts diferenciats, als quals s'accedirà amb la mateixa única entrada que ja es tenia. Així en la data anunciada, dimarts 1 de febrer la Banda Neon actuarà, en dos passis. El primer començarà a les 21 h i el segon a les 23.15 h. El públic es desdoblarà en una o altra sessió per rigorós ordre de compra. L'actuació afegida serà el concert de cloenda de les Decennals amb Di-versiones, diumenge 6 de febrer, també en dues sessions. La primera començarà a les 18.30 h i la segona a les 20.15 h.

 

DETALL DELS CANVIS

Canvis horaris
Segons la Generalitat, tots els espectacles i activitats acabaran a les 24.30 h. L’entrada és el salconduit per arribar a casa.
Queden afectats 5 actes, als quals s’afegeix un sisè ajustament per encaix d’activitats entre les comissions d’actes religiosos, seguici i Xiquets de Valls.

Divendres 28 de gener
Don Patricio passa de les 24 h a les 23 h.
Dimarts 1 de febrer
El ball de gala esdevé concert de gala, i s’inicia a les 21.30 h enlloc de les 23 h.
Dimecres 2 de febrer
Les balladetes del matí del dia 2 s’inicien a les 12.15 h, enlloc de a les 12.40 h.
El concert de La Oreja de Van Gogh i Rozalén s’inicia a les 21 h enlloc de les 22.30 h.
Dijous 3 de febrer
El concert de La Pegatina i Macaco s’inicia a les 21 h enlloc de les 22.30 h.
Dissabte 5 de febrer
El concert 10 de les Decennals comença a les 12 h enlloc de les 16 h.

Canvis de format dempeus-assegut
Segons la Generalitat, en les activitats culturals d'arts escèniques i musicals els assistents han d'estar asseguts.
Repeteixen afectació els concerts de músiques modernes de la Vela Principal ja esmentats, a més dels cinc balls amb orquestra.

- El ball de gala esdevé concert de gala.
- Els balls de les quatre orquestres del pavelló Xavi Tondo esdevenen concerts de nit, a la mateixa hora.
- Per diferenciar els repertoris respecte als concerts de nit, els concerts de tarda de les orquestres Montgrins i Selvatana esdevenen concerts de sardanes, a la mateixa hora. Es posaran en breu a la venda.

Noves funcions per ajustaments d’aforament
Les activitats culturals d'arts escèniques i musicals, com ara teatres, cinemes, auditoris, circs amb carpa i els espais especialment habilitats per a la realització d'espectacles públics, quan es desenvolupen en espais tancats, han de limitar l'aforament al 70% de l'autoritzat.
Per tant, per tal de complir el percentatge actual d’aforament:

- Començar amb Mar Ulldemolins i David Verdaguer s’amplia de dos a tres funcions. Es mantindran en les funcions ja anunciades les persones que primer van adquirir les entrades per rigorós ordre de compra. La resta es reubiquen amb un millor seient a la nova funció. A més, es posen a la venda 57 noves localitats per a la nova funció del dimarts 25 de gener a les 21 h.

- El Gran Llibre Màgic es desdobla en dues funcions. Es mantindran en la funció ja anunciada les persones que primer van adquirir les entrades per rigorós ordre de compra. La resta es reubiquen amb un millor seient a la nova funció. Es posen a la venda 114 noves localitats per a la nova funció del diumenge 30 de gener a les 16 h.

- El bon policia s’amplia de dos a tres funcions. Es mantindran en la funció ja anunciada les persones que primer van adquirir les entrades per rigorós ordre de compra. La resta es reubiquen amb un millor seient a la nova funció. Es posen a la venda 60 noves localitats per a la nova funció del dilluns 31 de gener a les 19 h.

Canvi d’artistes
Per causes mèdiques imprevistes e improrrogables, el grup Hotel Cochambre de la Revetlla Jove al pavelló Xavi Tondo serà substituït pel grup Di-versiones. Així mateix i degut a les actuals restriccions d'aforament per el covid, el concert conjunt previst juntament amb la Banda Neon, es realitzarà en dos concerts diferenciats, als quals s'accedirà amb la mateixa única entrada que ja es tenia. D’aquesta manera:
- En la data anunciada Dimarts 1 de febrer la Banda Neon actuarà, en dos passis. El primer començarà a les 21 h i el segon a les 23.15 h. El públic es desdoblarà en una o altra sessió per rigorós ordre de compra.
- L'actuació afegida serà el concert de cloenda de les Decennals amb Di-versiones, diumenge 6 de febrer, també en dues sessions. La primera començarà a les 18.30 h i la segona a les 20.15 h.

Actes suspesos
Dissabte 29. Concert de tarda, 19 h, de l’Orquestra Metropol.

 

NOTES
- Els espectacles musicals asseguts seran no numerats. Accés als espais per ordre d’arribada.
- Es mantenen les llotges dels concerts al pavelló Xavi Tondo i del concert de gala a la Vela Principal que, a diferència de les cadires no numerades, possibiliten una millor visual en alçada dels espectadors i permetran mantenir l’espai reservat i numerat en el moment de la compra.
- La possibilitat de devolució de l’import de l’entrada només s’aplicarà en el cas que els espectadors siguin reubicats en una nova sessió en un dia diferent al de la compra inicial. La resta d’alteracions horàries o de format no donaran dret a retorn.
- Telèfons d’informació: 977 605 258 (atenció telefònica) i 938 825 248 (incidències tècniques).

Tags
logo-deccenals-candela-valls-2021

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Image
Image
Image
Image

Festa Patrimonial d'Interès Nacional

Image
Image
Image

Descàrrega documents