Valls Decennals

Notícies

Esclat de festa, llum i cultura en el darrer cap de setmana de les Decennals 2021+1

> Gran piromusical de cloenda de les Decennals, diumenge dia 6 al Passeig Tarradellas

> El mapping sobre l'església Sant Joan i el campanar més alt de Catalunya es podrà veure divendres i dissabte en diversos passis

> La Mostra un Tomb de Festa reuneix a Valls algunes de les festes patrimonials més destacades dels Països Catalans

DIVENDRES, 4 DE FEBRER

220204mappingdecennals

Des de bon matí. Sortida de l’àliga al balcó.

Durant tota la jornada. Establiments comercials. Mostra d'aparadors Festes de la Candela 2021+1.

Durant la jornada. Establiments de restauració. Ruta de tapes

Des de les 9 h. Col·legi Baltasar Segú, Escola Eugeni d’Ors, Escola Enxaneta i Institut Serra de Miramar. Obertura dels quatre espais familiars. Jocs, instal·lacions participatives, espectacles i tallers configuren l’oferta desplegada durant quatre jornades per als públics infantils i familiars.

Abonament de quatre matins i quatre tardes: 15 €

Preu per entrada solta de matí o de tarda: 4 €

Gratuït fins als 2 d’anys i adults acompanyants.

Accés gratuït per a infants en situacions socieconòmiques desfavorides, a través del departament municipal de Serveis Socials.

Abonaments i entrades es bescanviaran per una polsera en l’accés del recinte.

Tant l’abonament com l’entrada dona accés a totes les activitats, excepte a uns tallers concrets per als quals cal adquirir una entrada específica que també permetrà accedir a la resta d’activitats desenvolupades en la mateixa franja de matí o tarda. Estan indicats en aquest programa.

En cas que els menors no hi assisteixin acompanyats, s’acreditarà amb el formulari corresponent facilitat per l’organització, disponible on line al web de les Decennals.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

9 a 13 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran laberint.

9 a 13 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos.

9 a 13 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

9 h, aproximadament. Gimnàs Escola Enxaneta. Taller Kids’ Lab, patrocinat per BASF.

9.15 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Dansa. Brodas Bross: La Quela. Aquesta companyia internacional de hip hop, dansa i cultura urbana nascuda a Barcelona el 2006, ofereix un muntatge on el nou i el vell es tornen a donar la mà, a través de l’experimentació, amb llenguatges escènics com la música i com el moviment més contemporani.

10 h. Gimnàs Col·legi Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Cia. Cia. Segni Mossi: To move, to mark! Taller per a famílies: un espai de plaer creatiu en què pares, mares, nenes i nens puguin reconèixer-se en una dimensió fora de l’habitual, explorant la relació entre la dansa i els grafismes. Els infants han d'anar acompanyats d'un adult com a mínim (amb entrada també). Edat recomanada: des dels 5 anys. Cal adquirir entrada específica Preu: 4 €, que dona accés al conjunt de la franja matinal.

10 h. Església Sant Joan. Eucaristia

10 h. Biblioteca Popular i Pati Sant Roc. Obertura d’exposicions.

11 h. Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

11 a 13 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters. Decennals familiars. Teatre de titelles. La Pupila Produccions. Mostra de Lambe lambe, teatre de miniatura.

11.45 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Dansa. Brodas Bross: La Quela.

12 h. El Pati. Ballada popular de sardanes. Cobla Montgrins. Una formació històrica de 138 anys de vida i en plena forma porta posa la solfa en l’inici del segon cap de setmana de Decennals.

12.30 h. Vela pl. Oli. Concert vermut. Les Violines 25 anys. El 2016 Simone Lambregts creà un dels grups de referència en la història del folk català, a partir de la idea de reviure l’essència de les festes majors del Pirineu on un violí sol feia ballar tot un poble. Un abans i un després en el violí folk de casa nostra.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

15 a 17 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters. Decennals familiars. Teatre de titelles. La Pupila Produccions. Mostra de Lambe lambe, teatre de miniatura.

15 a 17 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran laberint.

15 h. Gimnàs Col·legi Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Cia. Cia. Segni Mossi: To move, to mark! Taller per a famílies: un espai de plaer creatiu en què pares, mares, nenes i nens puguin reconèixer-se en una dimensió fora de l’habitual, explorant la relació entre la dansa i els grafismes. Els infants han d'anar acompanyats d'un adult com a mínim (amb entrada també). Edat recomanada: des dels 5 anys. Cal adquirir entrada específica Preu: 4 €, que dona accés al conjunt de la franja matinal.

15 a 17 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos.

15 a 17 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

15 a 22 h. El Vilar, Pavelló Joana Ballart. Torneig d’Escacs modalitat blitz. Organitza: Club d’Escacs Valls

15.30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Txema Màgic: The Postman. Un espectacle d’humor gestual que barreja mim, clown i màgia.

17 h. AAEET, Biblioteca Popular, Capella del Roser, Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17.30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Txema Màgic: The Postman.

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18 h. Sala actes Convent del Carme. Lectura dramatitzada del ball de la Candela a càrrec d’antics membres del Grup del Teatre Principal de Valls. Una peça de teatre popular amb l’autoria del prolífic vallenc Marc Fusté, Marquet de la Dona. Coorganitzat amb la Congregació Mariana

18.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

18.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18.30 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Teatre · Comèdia

Mar Ulldemolins i David Verdaguer: Començar, de David Eldridge

19 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Concert de sardanes. Orquestra Montgrins. Arriba la degana de les orquestres de ball del nostre país, amb 138 anys d’història. Preu: 3 €

19 h. Centre de Lectura, c. Cort 1. Conferència i visita comentada a l'exposició de pintura, De Candela a Candela, a càrrec del mateix autor, Josep M. Queralt, i el crític d'art Enric Ribé i Robusté. Organitza: Centre de Lectura

19 h. Campanar de Sant Joan. Repic de campanes

19.30 h. Església Sant Joan. Setè dia de la Novena. Predica Teresa Forcades i Vila, metgessa, teòloga i monja benedictina. Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia. P. Joan Font, cmf. rector de la parròquia de la Mare de Déu del Lledó.

19.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20 h. Restaurant Casa Fèlix. Tast sopar del decenni, amb 1 vi de cada anyada des del 2011 fins al 2021, maridats amb plats que elaboraran cuiners del territori. Es tastarà 1 vi del 2011, 1 vi del 2012, 1 vi del 2013, i així successivament fins a 11 vins.  El maridatge serà específic per a cada vi.  Preu: 55 €. Reserves: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o 977217931

Organitza: D.O. Tarragona

20.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20.30 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Les 7 Candeles i una llibertatària. Esperanceta de casa Gassia: Cabaret Pagès. Amb el segell del Pallars Sobirà, bipolaritza el món i el veu i mostra des d’allò rural i des d’allò urbà, des d’allò cultural i des d’allò babau, des d’allò dret i calent a allò que anomenem peix bullit. Farà replantejar-vos la certesa del que teniu al voltant i fins i tot, la veracitat del que veieu i escolteu. Les coses podran ser transformades i posades en qüestió, i de manera natural i com qui no vol la cosa, amb humor (molt d’humor) i una mala baba (bastanta) hilarant, que us farà petar de riure. O no. No hi haurà ni mitja veritat en res, o sí, però tal i com diuen alguns, al capdavall tot es relatiu i no caldrà posar-se pedres al fetge. Copresentat amb el Festival EVA, En Veu Alta, del Penedès i el Priorat

21 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Teatre · Comèdia

Mar Ulldemolins i David Verdaguer: Començar, de David Eldridge

La comèdia romàntica de la temporada  amb la vallenca Mar Ulldemolins. La festa que la Laura ha fet per estrenar pis s'ha acabat, però queda un últim convidat, el Dani. No es coneixen. Els dos tenen prop de 40 anys. Ella té una feina d'alta direcció que li agrada i no té família propera. Ell, una d'administratiu que detesta, i està divorciat. Dues persones intel·ligents i divertides, a punt de decidir, l’una davant de l’altra. Semblen a quilòmetres lluny. Els dos estan sols. Podrien anar-se'n al llit aquesta nit i no tornar a veure’s, o ni tan sols això. O potser tot està a punt de començar? Producció: La Villarroel, Barcelona. Direcció: Pau Carrió. Estrena comarques de Tarragona

Preus: 21€ / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 19€ / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla.

21.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22 h. Vela Principal·Estrella Damm. Concert. Les Decennals, Cadena 100 i Rock FM presenten Beret: Prisma.

Poc després de passar pel WiZink de Madrid i el Palau Sant Jordi de Barcelona, arriba aquest sevillà que ha despertat l’atenció d’artistes com Pablo Alborán o Morat que han col·laborat amb ell. Amb milers de reproduccions en plataformes digitals, 300 milions de visualitzacions a Youtube de “Lo Siento”, reconeixements com el Premi Odeón a l'artista estatal 2019 i l’esclat del recent tema “Porfa no te vayas”, s’ha fet un lloc entre els noms de la música actual. Amb una fórmula imbatible de pop i reggae, un instint salvatge per caçar melodies i una capacitat admirable per connectar amb audiències joves, és una veu destacada de la seva generació.

Espectacle inclòs en l’abonament de concerts: 85 € per a 7 concerts (exhaurit)/ 73 € per a 6 concerts / 60 € per a 4 concerts (exhaurit)/ 48 € per a 3 concerts

Preu entrada solta: 25 €

22 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

22.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

22.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

23.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

23.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 6 (síntesi de l’1 i 2). Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23.30 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Concert de nit. Orquestra Montgrins

Inclòs en l’abonament de balls: 45 € per a 4 balls. També en l’abonament de llotges complementàries a l’entrada: 40 € per a 4 balls

Preu per entrada solta: 14 € / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla / Llotja solta, complementària a l’entrada, per a 6 persones: 34 €

Patrocina: Construccions Marimon i Barrabeig

DISSABTE, 5 DE FEBRER

220204lluminariesmusicals

 

Des de bon matí. Sortida de l’àliga al balcó.

Durant tota la jornada. Establiments comercials. Mostra d'aparadors Festes de la Candela 2021+1.

Durant la jornada. Establiments de restauració. Ruta de tapes

9 a 14 h. Camp de futbol del Vilar. Futbol. Trobada d'equips veterans. Organitza: Agrupació Veterans Valls

10 h. Església Sant Joan. Eucaristia

10 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Betu el Pallasso. Un recull de números propis, que ja convertits en clàssics es mesclen en aquesta proposta totalment adaptable.Petits espectacles que han estat passejats per escenaris d’arreu, petits i grans, sempre amb el segell de l’autenticitat com a bandera.

10 h. AAEET, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

10.30 a 12 h. Pg. Tarradellas, El Fornàs. Atletisme. Mitja marató per relleus. Preu per equip: 60 €. Organitza: Secció atletisme AAEET

11 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

11.30 h. Diferents espais. Inici de la mostra «Un tomb de festa», que s'ha articulat en blocs temàtics repartits entre dissabte i diumenge. Una continuació de l'exposició de la Biblioteca Popular i del Pati de Sant Roc, però d'una forma viva i al carrer.

11.30 h. Església Sant Joan. Mostra «Un tomb de festa: cant, fe i religiositat popular».Inici del primer bloc de la mostra, amb la Dansa de la Mort de la Selva del Camp, el ball de Bastons de Cardona, el cant de la Sibil·la de la Santa Creu de Palma de Mallorca, la Moixiganga de Sitges i els Angelets de la Puríssima d’Ontinyent, País Valencià. Elements estretament lligats amb la sacralitat i, com en el cas de la Sibil·la, proclamat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

11.30 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3. Visita guiada La Candela, història de les Decennals. Inscripció prèvia: 977 612 530 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Preu: 5€

12 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Betu el Pallasso.

12 h. El Pati. Sardanes. Cobla Selvatana. Exhibició de colles sardanistes en la modalitat de punts lliures per les set colles finalistes del Campionat de Catalunya. S’interpreten i ballen dos sardanes de lluïment, dos de punts lliures, una per al públic i una de germanor. Hi participen: Colla Sardanista Mare Nostrum de Barcelona, Colla Sardanista Violetes del Bosc, Colla Sardanista Grup Maig de Barcelona, Colla Sardanista Dansaires del Penedès del Vendrell, Colla Sardanista Tarragona Dansa de Tarragona i Colla Sardanista Bell Esplai de Valls.

12.30 h. Vela pl. Oli. Concert vermut. Folk a mitges. Aquest duet km0, integrat per Héctor Beberide i Nando Taló, se les empesca per convertir la simplicitat en un imant d’atracció. Acordió i pandereta són dos instruments que encaixen la mar de bé.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

16 h. Vela Principal·Estrella Damm. Les Decennals, FlaixBac i Hit 103 presenten 10 de les Decennals. Concert de rock i pop dels Països Catalans. Buhos, Els Amics de les Arts, Els Pets, Itaca Band, Joan Dausà, Sau30 [NOU GRUP], Maria Jacobs, Miquel del Roig, Suu i Zoo (per ordre alfabètic).

Una síntesi de l’escena musical en català amb deu artistes, que difícilment es veuen junts en un únic espai, entre els que sonen amb més força al nostre país: els festius i penedesencs Buhos votats com el millor artista 2021 pel públic de la revista Enderrock, el pop ballable i juganer d’Els Amics de les Arts que acumulen grans himnes com “Jean Luc” o “Lousiana”, els incombustibles de Constantí Els Pets en les seves quartes Decennals, la frescor d’Itaca Band amb la participació del bateria vallenc Jordi Busquets, el nou disc i gira del músic i pianista sanfeliuenc Joan Dausà, el llegendari grup Sau, el veterà i proper tot terreny Miquel del Roig, la veu preciosa de la vallenca Maria Jacobs en un format clarament elèctric, la veu creixent de la personalíssima, fresca i natural Suu, i els explosius valencians Zoo amb hip hop farcit de beats electrònics i lletres corrosives.

Temes de sempre i cançons noves per ballar i emocionar-nos en un directe potent i revitalitzant resultat de la incontinència creativa del nostre país.

Ordre d'actuació: Els Pets (16 h), Els Amics de les Arts (17.15 h), Suu (18.30 h), Joan Dausà (19.45 h), Maria Jacobs (21 h), Sau30 (22.15 h), Zoo (23.30 h), Miquel del Roig (0.45 h), Buhos (2 h) i Itaca Band (3.15 h)

Espectacle inclòs en l’abonament de concerts: 85 € per a 7 concerts (exhaurit)/ 73 € per a 6 concerts / 60 € per a 4 concerts (exhaurit)/ 48 € per a 3 concerts.

Preu entrada solta: 25 €

16.30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Cia Passabarret: Rocket Carnival Cownz. Diu la llegenda que a finals dels anys 1960 Jimi Hendrix conegué un trio pallassos del Preston Circus que li canviaren la vida. No només li regalaren una de les seves icòniques jaquetes, sinó que li van fer descobrir una nova manera d'entendre l'escenari. Després de dos anys sense actuar, Passabarret torna a la pista per homenatjar als RCC, els pallassos que haguessin pogut canviar el rumb del rock'n'roll.

16.30 h. AAEET, Capella del Roser, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17 h. Església Sant Francesc, Pati Sant Roc, Vestíbul Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

17 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Musical. El petit príncep, d'Antoine de Saint-Exupéry. Versió de Manu Guix, Àngel Llàcer i La Perla29.

Música, cançons, so de 360º i espectacular disseny audiovisual amb mappings, projeccions i animacions, que transporten l’espectador del desert a l’herba, passant per l’asteroide B 612, el planeta del rei o el món del geògraf per reproduir tota la poesia, la fantasia i l’encant d’aquest meravellós conte. Un espectacle per a públics de totes les edats, dels 4 als 100 anys, per compartir la visió d’una història imaginària amb els que ja la coneixen i l’estimen i, alhora, una oportunitat per als que no n’han sentit a parlar mai. 8ª temporada amb més de 400 funcions i 300.000 espectadors.

Preus: 16 € (nenes i nens fins a 12 anys) / 24/26€ / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 16 € (nenes i nens fins a 12 anys) / 21/24€ / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla.

17 h. Pl. Estació, pg. Estació, carrers Colom, Avenir i Xiquets de Valls i pl. Titit. Continuació de la mostra amb el segon bloc «Un tomb de festa: farsa, sàtira i disbauxa», amb la participació dels Gegants Bojos del Carnaval de Solsona, el ball del Carnestoltes i dels Set Pecats Capitals de Reus, la Figa te Fai de Torredembarra, el Ball de Gitanes de Sant Celoni i l’Onso de la Mata. Segurament el Carnaval en què costa més identificar els elements autòctons del nostre país. Aquesta és una bona ocasió per gaudir de la disbauxa i sàtira inherents a aquesta celebració hivernal.

17 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3. Visita guiada La Candela, història de les Decennals. Inscripció prèvia: 977 612 530 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Preu: 5€

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18 h. Vela pl. Oli. Decennals familiars. Música. Cia. Pep López i Sopars de duro: Folkids. Amb més de 7.000 actuacions realitzades, és un referent històric, imitat per molts, de la majoria de bandes de música per famílies a Catalunya. Les seves produccions han estat presentades en diversos països d’Europa, Amèrica Llatina i, lògicament, per tot Catalunya.

18.30 h. Des de pl.Blat. Tabalada d’anunci del tercer bloc de la mostra «Un tomb de festa: llum, pólvora i foc». Itinerari: carrer de la Cort, Pati, Jaume Huguet, Pati, Teatre i pl. Quarters

18.30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Cia Passabarret: Rocket Carnival Cownz.

18.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

18.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Sala actes del Convent del Carme. Homenatge als socis de més edat del Centre de Lectura. Acte de presentació del llibre d'honors i distincions del Centre de Lectura, que estrenaran els ex-presidents i l’actual president de l'entitat. Organitza: Centre de Lectura

19 h. Des de pl. Quarter. Mostra «Un tomb de festa: llum, pólvora i foc», amb l’actuació del drac de Vilafranca del Penedès, el ball de Diables de l’Arboç del Penedès, el ball de Diables de Tarragona, el ball de diables de Reus, el ball de Diables de Cervera, el bou Sanpedor, el drac de la Riera de Gaià, el bou de Tarragona, el ball de diables de Valls, el drac de Valls i el bou tradicional de Valls.

La mostra també compta amb els més petits: el ball de Diables Infantil de Valls, de Cervera, de Reus, de Tarragona i el drac petit de Valls.

Itinerari: Pl. Quarter, carrers Teatre, Jaume Huguet, muralla de Sant Antoni, Pantà, Paborde, Miralbosc, Abat Llort i Escorxador. 

19 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Concert de sardanes. Orquestra Selvatana. En aquestes Decennals la Selvatana s’ha sumat a la privilegiada nòmina d’orquestres centenàries, ja que els seus compassos sonen des de 1913, quan fou fundada a Cassà de la Selva. Direcció: Jesús Santaliestra. Preu: 3 €

19 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19 h. Campanar Sant Joan. Repic de campanes

19.30 h. Església Sant Joan. Vuitè dia de la Novena. Predica Carme Borbonés, presidenta de Càritas Catalunya (2004-2016). Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia mossèn Manel Borges. adscrit a la parròquia de Sant Joan Baptista.

19.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Musical. El Petit Príncep.

20 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20.30 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Les 7 Candeles i una llibertatària. Assumpta Mercader i Maria Carretero: Curts crus. Un seguit de contes i poemes extraordinàriament breus i sintètics, petites obres inclassificables. Anomeneu-les com vulgueu: contes, poemes, acudits, aforismes o sentències. Totes diuen molt amb poques paraules, esgrimeixen arguments que ens deixen clavats a la cadira, ens sorprenen o ens arrenquen un somriure. Presentem l’obra més concentrada d’autors com Jordi Masó, Jesús M. Tibau, David Vila, Elisenda Solsona, Pere Calders, Jaume Cabré, Perejaume, Joan Brossa i d’altres. Peces curtes que, com que necessiten més temps per ser païdes que per ser escoltades, les oferim acompanyades de la música de Maria Carretero. Copresentat amb el Festival EVA, En Veu Alta, del Penedès i el Priorat

21 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Clown. Companyia Pepa Plana. Si tu te'n vas. Pepa Plana presenta el nou espectacle amb ella com a pallassa augusta, Noël Olivé com a pallassa blanca i Lola González com a pallassa contra augusta. Ofereix l’escenari perfecte per als números clàssics de la tradició clown, concebuts en masculí, per reinterpretar-los ara amb ulls de dona. Estrena comarques de Tarragona

Preus: 21€ / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 19€ / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla.

Patrocina: Isogona

22 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

22.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

22.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

23.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

23.30 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Concert de nit. Orquestra Internacional Selvatana.

Inclòs en l’abonament de balls: 45 € per a 4 balls. També en l’abonament de llotges complementàries a l’entrada: 40 € per a 4 balls

Preu per entrada solta: 14 € / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla / Llotja solta, complementària a l’entrada, per a 6 persones: 34 €

23.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 6 (síntesi de l’1 i 2). Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

DIUMENGE, 6 DE FEBRER

220204DIABLES

Des de bon matí. Sortida de l’àliga al balcó.

Durant tota la jornada. Establiments comercials. Mostra d'aparadors Festes de la Candela 2021+1.

Durant la jornada. Establiments de restauració. Darrera jornada de la ruta de tapes

10 h. AAEET, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

10.30 a 13 h. Pg. Tarradellas, El Fornàs. Ciclisme. Clàssica Xavi Tondo. Organitzen: Club Ciclista Xavi Tondo i Secció ciclista Club Bàquet Valls.

11 h. Església Sant Joan. Eucaristia.

11 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

11.30 h. Des de pl. del Portal Nou. Quart i últim bloc de la mostra «Un tomb de festa: dansa, seguici i festa patronal», amb el ball de bastons de Montblanc, ball de faixes de Sant Martí de Tous, cucafera de Tortosa, ball dels cossis de Tarragona –acompanyats per Bufalodre–, dansa de la magrana de València, ball de mossèn Joan de Vic de Reus –acompanyats per Punt de Malura–, ball de pastorets d’Igualada, els Negrets de l’Alcúdia, l’àliga de Barcelona i els gegants de la Ciutat de Barcelona. Itinerari: Portal Nou, c. Tomàs Caylà, pl. Garrofes, c. Carnisseria, Carme, Metges,Santa Úrsula, Sant Sebastià, Sant Antoni, Sant Pere,Forn Nou, Alls, Gonzàlez Alba, gir del Pati cap a l'esquerra –espai de transició–, Cort i pl. Blat. 

11.30 h. El Pati. Exhibició de balls de swing i revetlla. Basic Escola de Ball. Ball dirigit, ball en línia i jazz steps i després música perquè la gent pugi ballar al seu aire amb parella swing. Organitza: Basic Escola de Ball, Alcover

11.30 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3. Visita guiada La Candela, història de les Decennals. Inscripció prèvia: 977 612 530 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Preu: 5€

12 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Familiars·Contes. Les 7 Candeles i una llibertatària. Karme Gonzàlez i Imma Pujol: Quan les bèsties parlaven i els castells s’enlairaven.

La col·lecció Els Contes de la Festa Major, de Cossetània Edicions, és una de les cites ineludibles de cada Sant Joan. La programació de narració de les Decennals presenta un espectacle de contacontes basat en les històries d’aquesta col·lecció amb els personatges del seguici cerimonial de Valls, que en aquest cas van del bracet de les nostres castelleres i castellers.

Una iniciativa copresentada per la Fundació Festes Decennals i Xarxa de Cultura de Valls, dins les activitats de l’Antena Castellera de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de Cossetània Edicions, copresentada amb el Festival EVA, En Veu Alta, del Penedès i el Priorat i coproduïda amb la Fundació Festes Decennals.

12 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Música i màgia. Gerard Mallorquí. El Bruixot i els mil i un ritmes. Un taller de percussió teatralitzat, ple d’aventures, personatges màgics i sorpreses. Recomanat: de 3 a 10 anys.

12 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Musical familiar. Dagoll Dagom: Bye bye monstre, amb les cançons de Dàmaris Gelabert

El primer espectacle de Dagoll Dagom pensat, especialment, per a famílies. Inspirat en l'etapa de confinament, posa en valor tot allò positiu que hem aconseguit, despertant la imaginació i recuperant la diversió de compartir emocions en viu i en directe. Cantarem, ballarem i farem fora al Monstre junts! Un musical amb dramatúrgia de Marc Artigau, Anna Rosa Cisquella i David Pintó, amb música original de Dàmaris Gelabert, coreografia de Lluc Fruitós (Brodas Bros), il·lustracions de Lyona i dirigit per Anna Rosa Cisquella.

Preus: 14 € (nenes i nens fins a 12 anys) / 16€ (+ grans de 12) / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 12 € (nenes i nens fins a 12 anys) / 14€ (+ grans de 12) / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla.

Patrocina: Mémora

12.30 h. Vela pl. Oli. Concert vermut. Les Decennals se’ns escapen de les mans. Els instruments d’inxa fan el comiat a aquesta vela a la qual li haurem agafat estimació. Xeremiers de Son Roca (Mallorca), grallers de l’Espardenya, Els Carreter, Els Blu’s, sonadors dels Vells, Tocaferro, La Capona i Els Vinardells

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

16.30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Música i màgia. Gerard Mallorquí.

16.30 h. AAEET, Capella del Roser, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17 h. Pati Sant Roc. Obertura de l’exposició.

17.30 h. Des de l’Església Sant Joan. Anunci del Retorn de la imatge de la Mare de Déu de la Candela des de l’altar major al seu cambril. Darrera sortida del seguici cerimonial de Valls al complet amb la participació del drac, el ball de diables, el bou tradicional, l’os amb els trabucaires, el basilisc, el ball de gitanes, els nans, els gegantons i gegants, el bou, el ball dels vells, el ball dels cercolets, el de bastons, el ball de cavallets, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó i l’àliga.

Concentració del seguici: places del Blat, de l’Església i dels Arcs del Celler del Paborde, i carrers de l’Església i de Tomàs Caylà.

Itinerari: pl. Blat, Major, Carnisseria, Carme, Metges, Escudelles, Santa Úrsula, aparcament de Sant Antoni, Sant Antoni, Sant Pere, Forn Nou, Alls, González Alba, gir a l’esquerra per entrar al Pati, Cort, Blat i Església Sant Joan.

Casa de la Ciutat. Recollida de la bandera de la Ciutat i la corporació municipal, acompanyades per la policia local de gala, per part del seguici cerimonial, per dirigir-se a l’Església Sant Joan.

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18 h. Sala actes Convent del Carme. Acte poètic-visual-musical El nus la flor, d'Enric Cassases, acompanyat per la cantant lírica Maria Mauri i el músic Daniel Ariño. Aquest jove pianista i compositor ha musicat el recull de poemes d’en Casasses i n’ha fet un cicle per piano i veu, tant parlada pel mateix poeta com cantada per la Maria Mauri. Ariño beu de mil estètiques diferents: del modernisme al flamenc i de l’impressionisme al jazz. Aquest eclecticisme li escau als versos d’en Casasses, que de tot fa font i n’esquitxa poemes d’una rara saviesa gens alliçonadora i més aviat divertida, popular i apassionada. El nus la flor és el llibre que li ha donat la categoria de clàssic. Guanyà el premi Lletra d’Or 2019, avantsala de la concessió al poeta del premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020. Organitza: Òmnium Cultural

18.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18.30 h Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Concert jove de cloenda de les Decennals: Orquestra Di-versiones. Una colla d’esbojarrats que fan versions "patilleres" dels grans èxits de la música pop, rock i ska dels anys seixanta en endavant. Una banda desacomplexada que s’ho passa bé convertint els seus concerts en una divertida festa de karaoke popular.

Espectacle inclòs en l’abonament de concerts: 85 € per a 7 concerts (exhaurit)/ 60 € per a 4 concerts (exhaurit)

Preu entrada solta: 17 €

Entrades exhaurides

19 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Concert. Medir Bonachi i Gerard Marsal: nUn.

Música electrònica i piano per a una proposta neoclàssica amb noves composicions i algunes peces del seu últim disc “Homaro, humanitat en esperanto”. Un espai sonor contemporani, amb un estil de música obert a diferents perfils d’espectadors, que aporta reflexió i acompanyament, gaudi, calma i profunditat. Influenciada per artistes nòrdics com Arvo Pärt, la proposta reformula treballs anteriors combinant instruments acústics i melodies electròniques.

Preus: 18 € / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 15 €

19.30 h. Església Sant Joan. Cant del Virolai a la Mare de Déu de la Candela, que dona pas a la cloenda de la novena. Predica Mons. Joan Planellas Barnosell, Arquebisbe Metropolità de Tarragona i Primat. Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia.

Tot seguit. Estimat Retorn de la imatge de la Mare de Déu de la Candela al seu cambril, on romandrà fins a 2031.

Finalment. Participat Cant de la Salve a la Mare de Déu. Les emocions es desborden.

Inscripcions: http://sjoan.valls.arqtgn.ca

19.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Cloenda de l’Espai Les 7 Candeles i una llibertatària. Mònica Torra i Txema Riera: D'aquells boleros aquests contes. L’escenari s’omple de misticisme, quan música i narració es barregen per donar vida a històries amagades darrera d’alguns boleros que s’expliquen en format de contes musicals. Històries d’emocions estranyes, amors impossibles, passions desenfrenades... totes macerades amb un toc humorístic i alhora emotiu i tendre. I complementant aquests petits relats, la música embriagadora acompanyant aquests sentiments, fent-los més profunds en cada espectador, aconsegueix difuminar principi i final de cada història. Copresentat amb el Festival EVA, En Veu Alta, del Penedès i el Priorat

20.15 h Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Concert jove de cloenda de les Decennals: Orquestra Di-versiones. Una colla d’esbojarrats que fan versions "patilleres" dels grans èxits de la música pop, rock i ska dels anys seixanta en endavant. Una banda desacomplexada que s’ho passa bé convertint els seus concerts en una divertida festa de karaoke popular.

Espectacle inclòs en l’abonament de concerts: 85 € per a 7 concerts (exhaurit)/ 60 € per a 4 concerts (exhaurit)

Preu entrada solta: 17 €

Entrades exhaurides

20.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22 h. Esplendorós Piromusical de cloenda de les Decennals 2021+1 a càrrec de la Pirotècnia Ricardo Caballer, d’Olocau, País Valencià, amb la direcció artística del mestre Ricardo Caballer Cardo.

Tot seguit. Pg. Tarradellas. Tancament de les Lluminàries.

Finalment. Places del Pati i del Blat, i carrer de la Cort. Tancament de les Lluminàries festives.

Tags
logo-deccenals-candela-valls-2021

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Image
Image
Image
Image

Festa Patrimonial d'Interès Nacional

Image
Image
Image

Descàrrega documents