Valls Decennals

Notícies

La Unió Anelles de la Flama busca balladors pel nou ball de Cavallets

La Unió Anelles de la Flama ja ha obert la convocatòria dels nous balladors del ball de Cavallets. A través de la campanya comunicativa «Vols passar a la història de les Decennals?», l’entitat vallenca busca 10 persones majors d’edat que vulguin formar part de la nova dansa que s’incorporarà al Seguici Cerimonial de Valls amb motiu de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1. 

En concret, l’escenficicació del ball de Cavallets representarà la lluita històrica entre dos bàndols, el cristià i el musulmà. El ball partirà de vuit balladors; quatre cristians a cavall i moros a peu, a més d’un capità per a cadascun dels exèrcits: l’apòstol Sant Jaume amb un cavall blanc per a cristià i un dimoni botarga per al bàndol oposat. Pel que fa als balladors cristians actuaran a mode de genets, ja que portaran uns cavallets, tots diferents, penjats al cos. 

Les persones interessades en la proposta només han d’enviar un correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé enviar un missatge de WhatsApp o telefonar al número 685173648. A través d’aquests canals es podrà obtenir tota la informació relacionada amb el ball, així com la data d’inici dels assajos i diversos aspectes organitzatius. 

Objectiu Decennals 2021+1

El ball de Cavallets de Valls és una representació patrimonial de carrer documentada al segle XVIII a la ciutat i a la comarca de l’Alt Camp. La proposta, aprovada en el si de les comissions participatives de cultura popular de les Festes Decennals i de ritual i de seguici, és impulsada per la Fundació Unió Anelles de la Flama. També rep el suport de l’Ajuntament de Valls i de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. 

Pel que fa a l’estrena del ball dels Cavallets al carrer, es preveu pel dissabte 29 de gener de 2022 al migdia, i s’inclourà en la programació del segon dia de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, declarades Festa Patrimonial d’Interès Nacional pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

 Cartell

Tags
logo-deccenals-candela-valls-2021

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Image
Image
Image
Image

Festa Patrimonial d'Interès Nacional

Image
Image
Image

Descàrrega documents