Valls Decennals

Notícies

Llum, festa i patrimoni es donen la mà en la imatge gràfica i el cartell de les Decennals 2021+1

> Adrià Batet i Ariadna Pujol, seleccionats per la comissió participativa de Cultura, són els autors d'un disseny net, optimista i innovador

> Amb un visible “2021+1”, els dos artistes reivindiquen la tradició històrica de les Decennals i el caràcter extraordinari de les properes festes que, per primer cop, no se celebraran en un any acabat en “1”

Adrià Batet i Ariadna Pujol han descobert avui el cartell de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela que la ciutat de Valls celebrarà entre el 28 de gener i el 6 de febrer. Amb la mirada posada en unes festes extraordinàries que estan ja només a quatre mesos vista, els dos artistes vallencs han mostrat la nova imatge gràfica de les Decennals 2021+1, en un acte que ha comptat amb els delegats de les diferents comissions participatives i representants del patronat de la Fundació de les Decennals.

Un cartell amb personalitat i dinamisme és la proposta dels autors seleccionats per la comissió participativa de Cultura. Així, la identitat gràfica de les Decennals recull l'essència de la festa: llum, tradició i innovació, uns valors que Adrià Batet i Ariadna Pujol han volgut transmetre amb un disseny molt net, alegre i festiu i amb una composició en diagonal innovadora, dinàmica i optimista.

El patrimoni vallenc n'és protagonista amb la combinació en mosaic de mòduls de colors que es converteixen en símbol de pluralitat i diversitat. Tonalitats que els autors de la imatge gràfica han volgut que siguin alegres, festius i sobretot lluminosos per a les que són conegudes com les festes de la llum. Així el blau radiant i fresc clàssic de totes les Decennals, es troba també amb el blanc, el color de la puresa i la llum, i el groc i el taronja, com extrets de la flama de la candela, que aporten calidesa i alegria.

El cartell utilitza també elements visuals que ens remeten a l'imaginari de les festes i el patrimoni de la ciutat. Amb il·lustracions modernes i minimalistes que aporten dinamisme, destaquen en el mosaic del cartell el campanar de Sant Joan, però també motius florals per a la que és la festa dedicada a la Candela com a “flor de febrer”. La Mare de Déu, amb una il·lustració puntillista, imita l'efecte que generen les lluminàries tradicionals de bombetes que guarneixen les façanes de Valls durant els deu dies de celebracions.

210922cartelldecennalsweb4

El “2021+1” com a protagonista
La selecció de la tipografia dels elements de text té també un paper molt destacat de la nova imatge gràfica, amb lletres clares que ràpidament ens situen. Com element principal de tota la identitat visual tenim un triple joc de paraules en diagonal. En primer terme llegim “Decennals”, i aprofitant la composició ascendent es crea un joc visual on les dues “n” es converteixen en “2”.

En aquest punt però, el protagonisme se l'emporta la fórmula “2021+1”. D'aquesta manera, el cartell ens recorda que, tot i que per primer cop en la història bicentenària de les festes, aquestes no s'han pogut celebrar en un any acabat en “1” a causa de la pandèmia de la Covid-19, els autors remarquen el caràcter extraordinari de les properes Decennals amb el “+1”, aquest últim afegit en un traç manual per Batet i Pujol per reivindicar precisament la tradició.

Talent vallenc i jove
Els dos autors de la imatge gràfica de les Decennals escollits per la comissió participativa de Cultura destaquen per la seva joventut, però alhora experiència. Adrià Batet (Valls, 1991) és artista visual, muralista i dissenyador, graduat en Disseny Gràfic i de Producte per la EADT i la UPC. Amb molt d'interès pel món visual des de petit, als 12 anys va conèixer el graffiti i l'art urbà, sent aquest àmbit una enorme influència en la seva carrera com a dissenyador. Ha participat en desenes de festivals d'art urbà com a invitat i ha treballat per a marques com ara Moët Chandon, Montana Colors i Vueling, apart de crear activament per a Valls. Així, és autor de cartells per la Firagost, el pessebre vivent, els pastores, la marca de Cultura Valls i molts murals per tota la ciutat. Actualment exerceix com a Director d'Art, principalment a l'agència Columna branding de Barcelona, i aquest 2021 ha estat coautor i cocreador de l'exposició i el llibre sobre graffiti i art urbà "Del carrer a l'estudi".

Ariadna Pujol (Valls, 1993) és graduada en Disseny Gràfic per l’ESDAP, l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (2011-2015). Actualment treballa com a freelance movent-se entre el disseny gràfic, la fotografia i la direcció d’art. XXIII Premi Pere Català i Pic (2010), Laus Bronze (2014 i 2015), 3r premi Acento G (2016) i II Beca de fotografia Pere Català i Pic (2019) són alguns dels reconeixements i premis que ha rebut al llarg de la seva trajectòria professional.

>> Descarregar cartell Festes Decennals 2021+1

VALLS, 22 DE SETEMBRE DE 2021

Tags
logo-deccenals-candela-valls-2021

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Image
Image
Image
Image

Festa Patrimonial d'Interès Nacional

Image
Image
Image

Descàrrega documents