Valls Decennals

Notícies

Valls es retroba amb la Font de la Manxa a cent dies de l'inici de les Decennals 2021+1

Font

> La ciutat recupera, després d’anys en desús, la històrica font ornamental coincidint amb el seu cinquantenari

> S’estrena el marcador que assenyalarà el compte enrere dels darrers cent dies que falten per a les properes Decennals

La ciutat de Valls recupera la font ornamental de la Font de la Manxa l'any que es compleixen cinquanta anys de la seva inauguració. Després d'uns anys d'inactivitat, la Font torna a veure funcionar els seus brolladors d’aigua i recupera la lluminositat. La presentació coincidia amb l’inici del compte enrere dels darrers cent dies perquè comencin les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1 i la inauguració del marcador.

La reforma de la font és completa. La restauració manté l’estructura característica original en forma de trèvol però se n’ha renovat tot el funcionament tecnològic. Així, la nova Font compta amb 19 brolladors, els quals permeten múltiples jocs d’aigua en moviment amb alçades de fins a tres metres en el seu punt central. A més, s’han instal·lat diversos punts de llum LED que ofereixen una gamma cromàtica molt àmplia. Un dels punts importants del projecte ha estat l’estalvi energètic i ecològic, per tal de reduir el consum d’aigua i millorar-ne la sostenibilitat.

La Font de la Manxa, dissenyada pel projectista, entre d’altres, de la Font Màgica de Montjuïc, Carles Buïgas, celebra 50 anys de la seva estrena. L'any 1971 es va substituir una antiga font per l'actual coincidint amb les Festes Decennals d'aquell any. Per aquest motiu, la inauguració de la reforma de la històrica font ha anat a càrrec de persones que van néixer precisament l'any 1971.

Per altra banda, l'acte de presentació del marcador del compte enrere candeler també ha tingut una nota especial. En aquesta ocasió, el comptador està ubicat al balcó principal de l'antic Banc de Valls i els encarregats de destapar la primera xifra han estat els xiquets vallencs nascuts l’any 2011, la darrera edició de les Festes.

.marcador

Tags
logo-deccenals-candela-valls-2021

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Image
Image
Image
Image

Festa Patrimonial d'Interès Nacional

Image
Image
Image

Descàrrega documents