Valls Decennals

Notícies

"Els 50 de la UAF: Una exposició d'aniversari" repassa el mig segle d'història de l'entitat en un format inèdit al carrer

Invitació exposició Els 50 de la UAF 1
> La mostra es desplega sobre les tres façanes del local social

> L’exposició s’inaugurarà el dimecres 26 de gener, a les sis de la tarda

La Unió Anelles de la Flama ha preparat una exposició per commemorar el seu cinquantè aniversari fundacional. Coincidint amb les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, l’entitat presenta «Els 50 de la UAF: una exposició d’aniversari», una mostra inèdita que repassa el mig segle de vida de l’associació vallenca. Les façanes de la seu social de l’entitat esdevenen una galeria on s’hi disposen diverses fotografies i altres elements visuals. La part gràfica de la mostra ha anat a càrrec del dissenyador vallenc Edu Vidiella, la producció ha anat a compte de Logoscan i Fusteria Martínez Guivernau, mentre que la part documental s’ha extret del fons de l’arxiu de la Unió Anelles de la Flama. La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dimecres 26 de gener, a les sis de la tarda, a l’exterior del local social de l’entitat.
L’extraordinarietat de l’efemèride mereixia una proposta a l’alçada de la celebració. Per aquest motiu, el format escollit fuig dels convencionalismes i va un pas més enllà. L’entorn natural de la UAF és el carrer, i és al carrer on s’ha d’explicar la seva història. Així, l’exposició es desenvolupa al voltant del local social, pal de paller i pol principal de l’entitat. Les tres façanes apleguen diverses fotografies amb alguns dels moments més característics de la història de la Unió Anelles de la Flama, amb imatges que mostren la manera de fer durant tots aquests anys en l’àmbit festiu, però també d’altres que ensenyen la singular manera de ser de l’entitat, aquella que la fa única arreu del país. També s’hi poden trobar petits textos introductoris i un eix cronològic detallat amb tot el que ha anat recuperant, creant i assolint la UAF en aquests cinquanta anys d’història. A més, l’exposició tindrà un punt interactiu, on els visitants podran accedir a tota la informació i altres fotografies amb un dispositiu mòbil a través d’un codi QR situat en un dels panells de la façana principal. D’aquesta manera, visitants locals i forasters podran descobrir els elements de l’entitat, passats i presents, i interaccionar-hi en qualsevol moment, en una sola vegada o a poc a poc.
L’exposició restarà instal•lada a les façanes del local social fins a la Festa Major de Sant Joan d’aquest any. Durant el mes de maig, escaient amb la celebració dels actes centrals del cinquantè aniversari, es programarà una visita guiada per aprofundir en la història de l’entitat i descobrir de primera mà totes les curiositats i singularitats que l’envolten. Per arrodonir la jornada inaugural, a dos quarts de set de la tarda, la sala d’actes del local social acollirà «La Candelera d’aquí i d’allà», un concert de gralla i timbal a càrrec de les colles de la UAF. A través de les músiques que formen part de la celebració de la festa de la Mare de Déu de la Candela en diferents poblacions de Catalunya, els alumnes de l’escola de gralla i timbal de l’entitat i l’Aula de Música Tradicional El Tecler de Tarragona proposen un recorregut pel repertori tradicional català.

Tags
logo-deccenals-candela-valls-2021

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Fundació Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela
Plaça del Blat 1 · 43800 Valls
977 636 003 · cultura@valls.cat

Image
Image
Image
Image

Festa Patrimonial d'Interès Nacional

Image
Image
Image

Descàrrega documents